Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Mielonka drobiowa ArkaPrzysmak z uszu »Domowe, maślane rogaliki żony Arka
Składniki:-1kg
mąki pszennej,-1,5 szklanki
mleka,-150gr
masła,-150gr
cukru,-14gr suchych
drożdży-4 całe
jajka,W letnim
mleku rozpuścić
cukier i
masło, do
mąki dodać suche
drożdże i wlać letnie
mleko z wcześniej rozpuszczonym
masłem i
cukrem + szczypta
soli. Wszystko mieszamy drewnianą łyżką!Na koniec dodajemy rozbełtane
jaja, wszystko wyrabiać na jednolitą masę ręką i podsypujemy jednocześnie
mąką. Ciasto wyrabiamy koło 10 minut lub więcej tak, aż ciasto będzie odchodzić od ręki.Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 3 części, wałkujemy na grubość 0,5 cm, dzielimy na 8 części na wzór pizzy, boki każdego trójkąta smarujemy rozbełtanym
jajkiem i zwijamy rogaliki. Zwinięte rogaliki odstawiamy na 15 min po tym czasie smarujemy
jajkiem i posypujemy
makiem.Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 st ok 15/20 min!!!!Przepis przesłany przez ArkadiuszaSmacznegoponiedziałek, 07 kwietnia 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter