ßßß
Przepis z książki: „Kawa. Sekrety baristy”Składniki:- 250 ml mocnej kawy,- 125 ml Tia Maria (pominęłam z uwagi na dzieci),- 250 ml śmietany 36%,- 250 ml serka mascarpone,- 75 g drobnego cukru do wypieków,- 24 szt. podłużnych biszkoptów,- 50 g utartej gorzkiej czekoladySposób przygotowania:Likier wymieszać z kawa i odstawić.Śmietanę ubić na sztywno, dodając cukier a na końcu serek mascarpone.Biszkopty moczyć w kawie i układać warstwami na przemian z masą serowo-śmietanową. Zaczynamy od biszkoptów a kończymy na kremie. Wierzch posypujemy tarkowaną czekoladą lub gorzkim kakao zależnie od upodobań. Deser można od razu przygotować w małych pucharkach, ale wówczas trzeba łamać biszkopty. Deser przykryć i odstawić do lodówki na 2 h.Smacznego!czwartek, 24 stycznia 2013, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter