ßßß
Składniki:- wydmuszki jaj,- mięso kurczaka,- warzywa np.: marchewka, zielony groszek, kukurydza, cebulka mała,...- żelatynaSposób przygotowania:Wydmuszki jaj mają otwór trochę większy z jednej strony.
Mięso kurczaka ugotować w małej ilości wody z przyprawami; wystudzić i rozdrobnić na kawałki.
Przygotować warzywa: jeśli są z zalewy, to dokładnie odsączyć , a jeśli mrożone, to ugotować i odsączyć.
Przygotować żelatynę według przepisu na opakowaniu (można rozpuścić ją w wywarze warzywnym- poprawia smak).
Wydmuszki napełnić warzywami i mięsem, a następnie zalać rozpuszczona żelatyną;Pozostawić do całkowitego zastygnięcia. Następnie obrać skorupki.
Smacznegoczwartek, 22 marca 2012, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter