Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Palcówka IIPasztet z dzika »
Smalec z dzika z
grzybami
Składniki:- okrawki tłuszczu z dzika z przerostami
mięsa,
słonina-
cebula,-
pieprz,-
majeranek,-
jałowiec mielony,-
grzyby i
pomidory suszone,-
sólOkrawki
mięsa i
słoninę z dzika (o tej
porze roku dzik są tłuste,
słonina na karku na dwa palce) zemleć na sitku 6-8mm.Włożyć do garnka i topić na małym ogniu aby nie przypalić..Po stopieniu odlewamy klarowny tłuszcz i mamy
smalec do innych wyrobów.

Następnie dodajemy
cebulkę pokrojoną w kostkę,
suszone grzyby i
przyprawy oraz można dodać
suszone pomidory i czekamy, aż się zarumieni
cebulka w tłuszczu.Na koniec dodajemy
sól do smaku.Przelewamy do słoiczków.Odwracamy co pewien czas słoiczki podczas stygnięcia, aby skwarki równomiernie rozłożyły sie w całej objętości.Tak przygotowany
smalec po zastygnięciu można przechowywać w zimnej piwnicy lub lodówce nawet do 8-10 miesięcy. Sprawdzone.

Smacznegowtorek, 13 grudnia 2011, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter