ßßß
Składniki:- mięso drobiowe ciemne bez skór 1kg,- boczek 0,5kg- jelita baranie- cukier 2g/kg,- gałka muszkatołowa mielona 0,5g/kg- pieprz mielony 1g/kg.Mięso z koguta i boczek pokroić w kostkę i zapeklować.Zemleć wszystko na sitku 8mm dodać przyprawy. Wymieszać.Napełnić jelita baranie odkręcając w odcinki ok. 20 cm.Wędzić ciepłym dymem do uzyskania barwy słomkowej, a następnie parzyć w wodzie o temp. ok 75stopni przez 10min.Studzić.Smacznegowtorek, 09 listopada 2010, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter