ßßß Cookit - przepis na Chipsy domowe

Chipsy domowe

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kiełbasa ala krakowska z koguta
Zupa dyniowa »
Chipsy domowe
Są zdrowsza alternatywą dla sklepowych.
Składniki:
- ziemniaki,
- olej roślinny,
- sól
Ziemniaki obrać lub jeśli są młode i mają cienką skórkę umyć. Następnie pokrajać w bardzo cienkie plastry max 1mm grubości, najlepiej ostrym nożem.
Rozgrzać olej w rondlu lub frytkownicy. Wrzucać pojedynczo plastry i piec w głębokim tłuszczu po kilka, kilkanaście plastrów, tak aby swobodnie w nim pływały. Piec aż będą chrupkie i twarde. Uwaga: nie przypalić!
Wyjmować na papierowe ręczniki. Odsączyć z tłuszczu, posypać solą i ułożyć na ruszcie lub talerzu, tak aby nie leżały jeden na drugim do wysuszenia.
Smacznego
poniedziałek, 22 listopada 2010, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2010/11/Chipsy-domowe.html