Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa ala krakowska z kogutaZupa dyniowa »
Chipsy domowe

Są zdrowsza alternatywą dla sklepowych.Składniki:-
ziemniaki,-
olej roślinny,-
sólZiemniaki obrać lub jeśli są
młode i mają cienką skórkę umyć. Następnie pokrajać w bardzo cienkie plastry max 1mm grubości, najlepiej
ostrym nożem.Rozgrzać
olej w rondlu lub frytkownicy. Wrzucać pojedynczo plastry i piec w głębokim tłuszczu po kilka, kilkanaście plastrów, tak aby swobodnie w nim pływały. Piec aż będą chrupkie i twarde. Uwaga: nie przypalić!Wyjmować na papierowe ręczniki. Odsączyć z tłuszczu, posypać
solą i ułożyć na ruszcie lub talerzu, tak aby nie leżały jeden na drugim do wysuszenia.Smacznegoponiedziałek, 22 listopada 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter