Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Udziec z
indyka wędzony
Szynkowa z dzika »Pasztet pieczony w kątnicy

Skałdniki:- dwa tzw. ośrodki wieprzowe, czyli płuca,
serce, wątroba, nerka też może być-
boczek wieprzowy-
łopatka-
przyprawy do pasztetów (gotowy zestaw
ziół)-
jajko 2-3 szt-
mąka ziemniaczana 1 szklanka- kątnice wieprzowe (ślepa
kiszka)Ośrodki kroimy i parzymy. Nie gotujemy.Następnie mielemy na sitku 6mm razem z
boczkiem i
łopatką.

Dodajemy wszystkie
przyprawy,
mąkę oraz
jajko. Mieszamy du uzyskania związłej masy. W trakcie mieszania dodajemy rosołu z parzenia
mięsa, aby uzyskać odpowiednią kleistość.

Kątnice myjemy starannie. Przewracamy środkiem na zawnątrz, napełniamy farszem i zawiązujemy.

Wkładamy do piekarnika. Na blachę wlewamy
olej lepiej tłuszcz.

Pieczemy w temp 180-200 stopni do uzyskania wewnątrz temp ok 72-75 stopni.

Studzimy.Smacznegowtorek, 12 października 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter