ßßß Cookit - przepis na Pasztet pieczony w kątnicy

Pasztet pieczony w kątnicy

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Udziec z indyka wędzony
Szynkowa z dzika »
Pasztet pieczony w kątnicy
Skałdniki:
- dwa tzw. ośrodki wieprzowe, czyli płuca, serce, wątroba, nerka też może być
- boczek wieprzowy
- łopatka
- przyprawy do pasztetów (gotowy zestaw ziół)
- jajko 2-3 szt
- mąka ziemniaczana 1 szklanka
- kątnice wieprzowe (ślepa kiszka)
Ośrodki kroimy i parzymy. Nie gotujemy.Następnie mielemy na sitku 6mm razem z boczkiem i łopatką.
Dodajemy wszystkie przyprawy, mąkę oraz jajko. Mieszamy du uzyskania związłej masy. W trakcie mieszania dodajemy rosołu z parzenia mięsa, aby uzyskać odpowiednią kleistość.
Kątnice myjemy starannie. Przewracamy środkiem na zawnątrz, napełniamy farszem i zawiązujemy.
Wkładamy do piekarnika. Na blachę wlewamy olej lepiej tłuszcz.
Pieczemy w temp 180-200 stopni do uzyskania wewnątrz temp ok 72-75 stopni.
Studzimy.
Smacznego
wtorek, 12 października 2010, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2010/10/Pasztet-pieczony-w-katnicy.html