Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Mielonka z
dziczyznySzynka i
łopatka z dzika »
Boczek wieprzowy na szybko

Skłądniki:-
boczek chudy i cienki- peklosól 17-20g/kg,
Boczek tniemy na pasy szerokości ok 10cm. Nacieramy peklosolą, zawijamy w torebkę do przechowywania żywności i do lodówki na 24h.Następnie wkąłdamy do gorącej wędzarni i osuszamy ok 30min. Wędzimy ciepłym
dymem o temp. 50-60 stopni, przez ok 4h.
Boczek jest lekko ciągnący, ale nie surowy.Gotowe. Smacznego.wtorek, 21 grudnia 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter