ßßß
Skłądniki:- boczek chudy i cienki- peklosól 17-20g/kg,
Boczek tniemy na pasy szerokości ok 10cm. Nacieramy peklosolą, zawijamy w torebkę do przechowywania żywności i do lodówki na 24h.Następnie wkąłdamy do gorącej wędzarni i osuszamy ok 30min. Wędzimy ciepłym dymem o temp. 50-60 stopni, przez ok 4h.
Boczek jest lekko ciągnący, ale nie surowy.Gotowe. Smacznego.wtorek, 21 grudnia 2010, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter