Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Boczek z dzika peklowany na mokroSernik Złota Rosa »
Kiełbasa z dzika i jelenia
Składnika i dodatki:-
mięso z jelenia 60%-
mięso z dzika 30%- tłuszcz z dzika 10%-
czosnek do smaku,- peklosól,- zestaw przypraw do wiejskiej 7g/kg,-
papryka 1g/kg,- jelita kal. 28
Mięso sklasyfikowa, pokroić w kostkę i zapeklowac na sucho 17g peklosoli na kg 5 dni. Tłuszcz zasolić.
Mięso I klasy zemleć na szarpaku,
mięso III klasy zemleć na sitku 3mm. Tłuszcz zemleć na sitku 6mm.Wszystkie
miesa wymieszać dodać
czosnek +
przyprawy. Napełnić jelita i osadzać kilka godzin w temp ok 8stopni.
Wędzić
dymem o temp. 40-50 stopi do uzyskania odpowiedniego koloru. Parzyć do uzyskania temp wewnątrz ok 70 stopni.Można drugi raz obwędzić
dymem zimnym dnia następnego.
Smacznegoponiedziałek, 08 marca 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter