ßßß
Surowce:- słonina 0,5kg- boczek 0,5kg- podgardle 0,25kg- pachwina 0,25kg- 4 duże cebule,- majeranek ok. 4-6g,- pieprz do smaku,- 4 ząbki czosnku,- sól do smakuWszystkie rodzaje mięsa i tłuszczu zemleć na sitku 6 mm. Zmielone produkty włożyć do garnka i wytapiać tłuszcz do momentu powstania złotych skwarek.
Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i przyprawy. Dusić do momentu zmięknienia cebuli.
Gorący smalec przelać do słoików i odstawić do wystygnięcia. Słoiki co jakiś czas obracać, aby skwarki rozłożyły się równomiernie w całej objętości.
Studzimy
Smacznegośroda, 02 grudnia 2009, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter