Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa wiejska z dzika
Wątrobianka grubo mielona »
Kabanosy z dzika
Składniki:- I z dzika - 2 , 0 kg- II z dzika - 3 , 0 kg-
boczek wieprzowy 1 kg- peklosól 18g/kg-
cukier - 10g-
pieprz naturalny - 6g-
gałka muszkatołowa - 3g-
kminek - 3g- jelita baranie lub osłonki kolagenowe fi19mm
Mięso peklujemy 24h na sucho.Następnie mielimy
mięsa: I-10mm, II i
boczek 6mmDodajemy
przyprawy i mieszamy. Napełniamy osłonki na odcinki o długosci ok. 40cm.Osadzamy ok 2h.
Wędzimy 2 dni. Pierwszego w temp. do 40stopni 8h. Drugiego 6h w temp do 40 stopni i pod koniec podnosimy temp. do 60 stopni i wędzimy jeszcze ok. 1,5h.
Smacznegopiątek, 11 grudnia 2009, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter