Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Ser a la
oscypekPasztetowa - smarowna »Tuszonka słoikowa
Produkty:- 2kg
karkówki-2kg
łopatki klasyfikowanej
Mięso pokroić w kostkę ok 3x3cm
Zdenaturować na patelni, na
smalcu i włożyć do garnka.Pokroić w kostkę ok 300g
cebuli i zarumienić w tłuszczu na patelni, a następnie przełożyć do garnka z
mięsem.Dolać
wody i
pieprz,
listek laurowy soli do smaku.Dusić ok 1h.
Mięsko nałożyć do wysterylizowanych słoików typu WEK i zalać sosem z duszenia tak, aby
mięsko nie wystawało. Wsypać płaską łyżeczkę
żelatyny.Słoiki zamknąć i pasteryzować w wodzie ok 1h.Odstawić na ok 7dni i następnie po wyjęciu ze słoików można pałaszować.
Zawartość słoika:
Najlepiej smakuje z
chlebkiem własnej produkcji.Smacznegopiątek, 06 listopada 2009, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter