ßßß Cookit - przepis na Tuszonka słoikowa

Tuszonka słoikowa

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Ser a la oscypek
Pasztetowa - smarowna »
Tuszonka słoikowa
Produkty:
- 2kg karkówki
-2kg łopatki klasyfikowanej
Mięso pokroić w kostkę ok 3x3cm
Zdenaturować na patelni, na smalcu i włożyć do garnka.
Pokroić w kostkę ok 300g cebuli i zarumienić w tłuszczu na patelni, a następnie przełożyć do garnka z mięsem.
Dolać wody i pieprz, listek laurowy soli do smaku.
Dusić ok 1h.
Mięsko nałożyć do wysterylizowanych słoików typu WEK i zalać sosem z duszenia tak, aby mięsko nie wystawało. Wsypać płaską łyżeczkę żelatyny.
Słoiki zamknąć i pasteryzować w wodzie ok 1h.
Odstawić na ok 7dni i następnie po wyjęciu ze słoików można pałaszować.
Zawartość słoika:
Najlepiej smakuje z chlebkiem własnej produkcji.
Smacznego
piątek, 06 listopada 2009, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2009/11/Tuszonka-sloikowa.html