ßßß Cookit - przepis na Lunchmeat

Lunchmeat

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kiszka kaszana
Ser a la oscypek »
Lunchmeat
Lunchmeta dla milusińskich
Surowce:
- II wieprzowa 2kg (z łopatki)
- III wieprzowa (ścięgniste) 1kg
Przyprawy:
- peklosól 17g/kg
- mieszanka do kiełbasy szynkowej 5g/kg
- czosnek suszony jak ktoś lubi do smaku
- 100g mąki żytniej
Mięso II zemleć na sitku 8mm, III zemleć na sitku 3mm.
Wymieszać zmielone mięsa razem z przyprawami i peklosolą. Włożyć na 24h do lodówki. Napełnić osłonki barierowe (termokurczliwe) lub szynkowar (praske do szynek) tak, aby nie było powietrza.
Parzyć 1,45h w temp. 72-75 stopni. Schłodzić do całkowitego wystygnięcia.
Smacznego
wtorek, 27 października 2009, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2009/10/Lunchmeat.html