Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiszka kaszana
Ser a la
oscypek »LunchmeatLunchmeta dla milusińskich
Surowce:- II wieprzowa 2kg (z
łopatki)- III wieprzowa (ścięgniste) 1kg
Przyprawy:- peklosól 17g/kg- mieszanka do
kiełbasy szynkowej 5g/kg-
czosnek suszony jak ktoś lubi do smaku- 100g
mąki żytniej
Mięso II zemleć na sitku 8mm, III zemleć na sitku 3mm.
Wymieszać zmielone
mięsa razem z
przyprawami i peklosolą. Włożyć na 24h do lodówki. Napełnić osłonki barierowe (termokurczliwe) lub
szynkowar (praske do
szynek) tak, aby nie było powietrza.
Parzyć 1,45h w temp. 72-75 stopni. Schłodzić do całkowitego wystygnięcia.Smacznegowtorek, 27 października 2009, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter