ßßß

Rewelacyjny sernik na zimno dla fanów czekolady w każdym wydaniu. Gorzka czekolada, mleczna czekolada i biała czekolada, czyli dużo, dużo CZEKOLADY!
350 g sera dwukrotnie zmielonego300 ml śmietany kremówki 30%2,5 łyżki żelatyny + ok. 30 ml ciepłej wody2 łyżki cukru pudru50 g czekolady białej50 g czekolady mlecznej50 g czekolady gorzkiejbiszkopt lub okrągłe biszkopciki
Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, studzimy. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej (każdą osobno) lekko przestudzamy. Ser miksujemy razem z cukrem pudrem, dodajemy żelatynę. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę i dodajemy do masy serowej. Rozdzielamy ją na trzy części. Do każdej z nich dodajemy czekolady i dokładnie mieszamy do otrzymania jednolitych konsystencji.Tortownicę (18 cm) smarujemy masłem. Biszkopt (lub biszkopciki) nasączamy mlekiem i kładziemy na dno formy. Kolejno wylewamy masy z czekoladą gorzką, mleczną i białą. Gdy sernik schłodzi się w lodówce górę możemy posypać tartą czekoladą.








