ßßß


około 12 - 14 sztuk muffinek (użyłam czekoladowych (pyycha))dekoracja:200 gramów śmietanki kremowej 30%5 łyżek wrzącej wody3/4 płaskiej łyżki żelatyny1 kopiasta łyżka cukru pudrumałe słone precelkibiałe draże (miałam śmietankowe)12 sztuk kandyzowanych wisienekodrobina gorzkiej czekoladyNajlepiej zacząć od oczek.2, 3 kostki czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Wykałaczkę maczamy w niej i delikatnie robimy kropkę na drażetce, odkładamy do stężenia.Przygotowujemy ulubione muffinki, schładzamy je.Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, schładzamy do temperatury pokojowej.Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, następnie wlewamy zahartowaną* żelatynę, miksujemy na najszybszych obrotach.* Aby zahartować żelatynę dodajemy do niej łyżeczkę ubitej śmietany, mieszamy szybko, ale dokładnie, następnie przelewamy ją do całości śmietanki i miksujemy.Kiedy śmietanka zacznie tężeć (szybko się to dzieje) przekładamy ją do szprycy lub rękawa cukierniczego, dekorujemy muffiny, delikatnie wciskamy oczka, nosek i różki, schładzamy w lodówce.