ßßß Cookit - przepis na - szczaw (świeży lub ze słoika),

- szczaw (świeży lub ze słoika),

nazwa

Wykonanie

Prosty przepis na zupę o wytrawnym i bardzo konkretnym smaku. Po prostu pyszna polska zupa!
Składniki:
- porcja rosołowa,
- włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler, pora),
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- śmietana kremówka,
Przygotowanie:
Ugotuj bulion wykorzystując porcje rosołową i włoszczyznę. Kiedy wywar będzie gotowy i warzywa zmiękną, wyciągamy je i kroimy w drobną kosteczkę. Następnie dodajemy szczaw. Gotujemy kilka minut i dodajemy śmietankę. Podawać z jajem -albo pokrojonym w kosteczkę (ja tak robię) albo przekrojonym na pół i położonym bezpośrednio na zupę nalaną już do talerza.
Smacznego!
Źródło:http://deliciouseating.bloog.pl/id,339822167,title,Zupa-szczawiowa,index.html