ßßß
Pyszny wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Najlepszy sposób wykorzystania świeżych nowalijek.Idealny dodatek do pieczywa na lekkie wiosenne śniadanie.Składniki250 g sera białego twarogowego półtłustego70 g rzodkiewek10 g szczypiorku lub zielonej cebulki1 i 1/2 łyżki śmietany 18%1/4 łyżeczki soliWykonanie z rzodkiewek odkroić końcówki, a następnie pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaćtwaróg rozgnieść widelcem, a następnie wymieszać ze śmietaną i solą na w miarę gładką masęwmieszać szczypiorek i rzodkiewkę. Można wmieszać większą część nowalijek, a trochę zostawić do posypania twarożka z wierzchu, by ładniej się prezentowałnajlepiej podawać z pieczywem
Opublikowano: 17 kwietnia 2014Przepis własnyLubisz? :)Fotokulinarnie na facebookuZobacz także
Sałatka z rzodkiewek i młodych ziemniaków
Pierogi z jagodami
Gołąbki w sosie pomidorowym
Piernikowy deser gruszkowyPlease enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. comments powered by Disqus