ßßß Cookit - przepis na Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem - Fotokulinarnie

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem - Fotokulinarnie

nazwa

Wykonanie

Pyszny wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Najlepszy sposób wykorzystania świeżych nowalijek.
Idealny dodatek do pieczywa na lekkie wiosenne śniadanie.
Składniki
250 g sera białego twarogowego półtłustego
70 g rzodkiewek
10 g szczypiorku lub zielonej cebulki
1 i 1/2 łyżki śmietany 18%
1/4 łyżeczki soli
Wykonanie z rzodkiewek odkroić końcówki, a następnie pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek posiekać
twaróg rozgnieść widelcem, a następnie wymieszać ze śmietaną i solą na w miarę gładką masę
wmieszać szczypiorek i rzodkiewkę. Można wmieszać większą część nowalijek, a trochę zostawić do posypania twarożka z wierzchu, by ładniej się prezentował
najlepiej podawać z pieczywem
Opublikowano: 17 kwietnia 2014
Przepis własny
Lubisz? :)
Fotokulinarnie na facebooku
Zobacz także
Sałatka z rzodkiewek i młodych ziemniaków
Pierogi z jagodami
Gołąbki w sosie pomidorowym
Piernikowy deser gruszkowy
Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. comments powered by Disqus
Źródło:http://fotokulinarnie.pl/przepisy/twarozek-z-rzodkiewka-i-szczypiorkiem