Wykonanie
Lekka, letnia
sałatka z
truskawkami,
mozzarellą i
bazylią, na sałacie, polana
sosem balsamicznym. Pełna smaków i kolorów!Połączanie
truskawek z
bazylią czy sosem z
octu balsamicznego jest dość popularne i warte wypróbowania. Polecam
truskawki w wersji bardziej wytrawnej :)2 porcjeSkładniki300 g
truskawek125 g
mozzarelli (1 kulka)8 liści
sałaty masłowejok. 20 liści
bazyliisos2 łyżeczki
octu balsamicznego1 łyżeczka
mioduszczypta
solido posypaniaszczypta
pieprzuWykonanie
sałatę opłukać, osuszyć i porwać na mniejsze części
truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować i przekroić na pół, a większe
owoce na ćwiartki
mozzarellę pokroić na plastryskładniki sosu wymieszać na talerzach rozłożyć liście
sałaty, a na nich
mozzarellę,
truskawki i
bazylięcałość polać sosem i oprószyć niewielka ilością
pieprzuOpublikowano: 30 czerwca 2015Przepis własnyLubisz? :)Fotokulinarnie na facebookuZobacz także
Pizza Carbonara
Pizza Margherita
Sałatka z
kapusty i
pomidorówChili con carnePlease enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. comments powered by Disqus