ßßß
Lekki deser z nektarynek i kremu jogurtowego, z sosem miodowo-cynamonowym, posypany podprażonymi płatkami migdałów. Prosty i szybki.Zamiast nektarynek można użyć brzoskwini.porcje dla 2 osóbSkładniki2 nektarynki1 łyżka miodu1/2 łyżeczki cynamonu1 kopiasta łyżka płatków migdałów180 g gęstego jogurtu1 łyżeczka cukru1/2 łyżeczki cukru waniliowegodo posypania2 łyżeczki płatków migdałówWykonaniewszystkie płatki migdałów podprażyć na suchej patelni, aż się zarumieniąnektarynki przekroić na pół i wyjąć pestki, a następnie pokroić w średnią kostkędo nektarynek dodać miód, cynamon i lekko wymieszać. Odstawić na kilka minutdo jogurtu dodać cukier oraz cukier waniliowy i dobrze wymieszaćpo chwili nektarynki puszczą sok. Wtedy wymieszać je ponownie – miód oklei owoce i stworzy słodki sos cynamonowo-miodowy. Na końcu dodać do nektarynek 1 łyżkę płatków migdałów i lekko wymieszaćowoce rozłożyć do pucharków i zalać jogurtemkażdą porcję posypać płatkami migdałówpodawać natychmiast, by płatki migdałów nie zmiękły, tylko pozostały chrupkieOpublikowano: 11 października 2014Przepis własnyLubisz? :)Fotokulinarnie na facebookuZobacz także
Pizza Prosciutto Crudo
Pierogi ruskie
Sałata z pomidorami i fetą
Ciasto drożdżowe z porzeczkami i kruszonkąPlease enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. comments powered by Disqus