Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu«
TortyTort Minionek »

Składniki:3
kalarepki7 dkg
ryżu2
marchewki25 dkg
mięsa mielonego1
cebula1 garść
koperku posiekanego2 łyżki
oleju1 łyżka
masła1.5 szkl
wody1
kostka rosołowasól i
pieprzWykonanie:
Kalarepki dokładnie myjemy,odcinamy im
spody ( tak aby swobodnie stały
kalarepki).Następnie ścinamy górną część
kalarepki ( około 1-1,5 cm) i za pomocą łyżeczki wydrążamy
kalarepkę tak aby ścianki miały grubość około 0,5 cm.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko.
Cebulę obieramy,drobno siekamy i rumienimy na
oleju.
Mięso,
ryż,
cebulę i połowę
koperku mieszamy i doprawiamy
solą i
pieprzem.Tak przygotowanym farszem nadziewamy wydrążone
kalarepki,wierzch przykrywamy odciętymi "kapelusikami" i przypinamy je wykałaczkami.Ustawiamy
kalarepki w garnku,
marchewkę obieramy i kroimy w grubszą kostkę,wrzucamy do kalarepek,dodajemy
wodę,
masło,
koperek i
kostkę rosołową i szczyptę
pieprzu.Wszystko przykrywamy i dusimy około 30 min. ( dobrze jest sprawdzić widelcem miękkość
kalarepki).

środa, 04 marca 2015, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter