ßßß Cookit - przepis na " Faszerowane kalarepki "

" Faszerowane kalarepki "

nazwa

Wykonanie

Czym dziś w kuchni pachnie
Blog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt : [email protected]
Blog > Komentarze do wpisu
« Torty
Tort Minionek »
Składniki:
3 kalarepki
7 dkg ryżu
2 marchewki
25 dkg mięsa mielonego
1 cebula
1 garść koperku posiekanego
2 łyżki oleju
1 łyżka masła
1.5 szkl wody
1 kostka rosołowa
sól i pieprz
Wykonanie:
Kalarepki dokładnie myjemy,odcinamy im spody ( tak aby swobodnie stały kalarepki).
Następnie ścinamy górną część kalarepki ( około 1-1,5 cm) i za pomocą łyżeczki wydrążamy kalarepkę tak aby ścianki miały grubość około 0,5 cm.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko.Cebulę obieramy,drobno siekamy i rumienimy na oleju.
Mięso,ryż,cebulę i połowę koperku mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy wydrążone kalarepki,wierzch przykrywamy odciętymi "kapelusikami" i przypinamy je wykałaczkami.
Ustawiamy kalarepki w garnku,marchewkę obieramy i kroimy w grubszą kostkę,wrzucamy do kalarepek,dodajemy wodę,masło,koperek i kostkę rosołową i szczyptę pieprzu.
Wszystko przykrywamy i dusimy około 30 min. ( dobrze jest sprawdzić widelcem miękkość kalarepki).
środa, 04 marca 2015, kozakowna
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
" Creme brulee ...
" Szyszki z ...
" Sos ...
" Ciasteczka ...
" Torty "
" Torty "
" Kotlety ...
Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://pysiulek.blox.pl/2015/03/Faszerowane-kalarepki.html