Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu«
Tarta ...
Torty : ... »Smaczna i pożywna pasta którą możemy przygotować w kilka chwil.Idealnie nadaje się na pożywne śniadanie jak i jako forma przekąski na różnego rodzaju spotkania z przyjaciółmi.

Składniki:1
cebulka1
wędzona makrela ( około 25 dkg)2 średnie
ogórki2
jajka ugotowane na twardo2 czubate łyżki
majonezu1 garstka posiekanego
koperkuodrobina
musztardypieprzWykonanie:
Makrelę dokładnie oddzielamy od skóry i ości,drobimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski.
Cebulę obieramy,kroimy w drobną kostkę,sparzamy i odstawiamy do wystudzenia.
Jajka obieramy ze skorupek,płuczemy i kroimy w drobną kostkę.
Ogórki kiszone również kroimy w drobną kosteczkę.Wszystkie pokrojone składniki dodajemy do
makreli,dorzucamy
majonez,
koperek i dokładnie mieszamy np łyżką.Doprawiamy do smaku
pieprzem.Odstawiamy do lodówki na 10 min do schłodzenia.Podajemy przyozdobione np.
ogórkiem kiszonym,
rzodkiewką.

wtorek, 27 maja 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter