Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu«
Schabowe z ...
Rogale śniadaniowe »Ciasto które znają chyba wszyscy,dla mnie to jedno z ciast które przypomina mi lata dzieciństwa.Przygotowanie go jest bardzo łatwe i szybkie,zazwyczaj piecze się go w tortownicy ale ja tym razem dla odmiany przygotowałam go w formie na babkę.

Składniki:1 szkl oranżady ( najlepiej białej)1 szkl
oleju5
jajek2,5 szkl + 3 łyżki
mąki pszennej1/2 szkl
cukru kryształu1
cukier waniliowy2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
kakao1 tabliczka
czekolady ( roztopić w kąpieli
wodnej)Wykonanie:Całe
jajka z
cukrem i
cukrem waniliowym ubijamy do białości.Gdy
jajka już są ubite dodajemy po trochę oranżady,
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i
olej ( robimy to na 3-4
razy).Wszystko dokładnie miksujemy.Gotowe ciasto dzielimy na 2 części,do 1 dodajemy 3 łyżki
mąki a do 2 dodajemy
kakao i dobrze mieszamy.Formę do babki nacieramy tłuszczem i posypujemy
bułką tartą.Wlewamy do formy po 3 łyżki ciasta białego a następnie 3 łyżki ciasta ciemnego,czynność powtarzamy do wyczerpania się ciasta.Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 1 , 5 godz. ( do efektu suchego patyczka)Upieczone ciasto wyjmujemy z formy i studzimy na kratce.Po wystudzeniu polewamy roztopioną
czekoladą.Smacznego :)

środa, 02 kwietnia 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter