Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu«
Tarsta serowo-makowa ...Pommes dauphine czyli ... »Pożywna i rozgrzewająca zupa.Bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu.

Składniki:1 litr
bulionu20 dkg
startego sera żółtego np.ementaler3-4 trójkąty
serka topionego3/4 szkl
mleka2
żółtka15 dkg
boczku1 średnia
cebulasól i
pieprzgrzanki do posypaniaWykonanie:
Starty ser i
mleko mieszamy dokładnie razem.
Bulion doprowadzamy do wrzenia i dodajemy do niego
serki topione,dokładnie mieszamy.
Boczek i
cebulę kroimy w drobną kostkę a następnie podsmażamy ( najlepiej najpierw
boczek a następnie
cebulę)Tak przygotowany
boczek i
cebulę dodajemy do zupy.Wymieszany
ser z
mlekiem dodajemy do zupy i na wolnym ogniu gotujemy aż
ser się rozpuści a zupa będzie miała jednolitą konsystencję.Zupę zdejmujemy z ognia i dodajemy
żółtka lekko roztrzepane ( dobrze mieszamy najlepiej trzepaczką rózgową)Doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku.Przed podaniem posypujemy grzankami.Smacznego :)

piątek, 21 marca 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter