Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu«
Tarta jabłkowa IIPączki z ... »Prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny sosik który idealnie pasuje do
mięs,gołąbków czy dań jarskich.

Składniki:2-3 dkg
grzybów suszonych1
cebula3 dkg tłuszczu3 dkg
mąki pszennej1/3 litra
wywaru z
grzybówsól i
pieprzWykonanie:
Grzyby starannie myjemy a następnie moczymy w wodzie przez kilka godzin.Następnie gotujemy je 10-15 min ( od chwili zagotowania się) w wodzie w której się moczyły.
Grzyby odcedzamy i kroimy w drobną kostkę,
wodę z gotowania
grzybów zachowujemy.
Cebulę obieramy,drobno siekamy i dusimy na rozgrzanym tłuszczu,następnie dodajemy
mąkę i rumienimy ją mieszając co jakiś czas.Rozprowadzamy wszystko
wywarem z
grzybów,doprawiamy
solą i
pieprzem a następnie dodajemy pokrojone
grzyby.Delikatnie wszystko razem zagotowujemy.Możemy dodać
liścia laurowego lub
ziele angielskie.Smacznego:)

wtorek, 04 marca 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter