Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Gołąbki
Bułki z nadzieniem »Chyba większość z Was lubi gołąbki,my uwielbiamy a jeszcze podane z pysznym sosem hmm.... cóż więcej potrzeba :)Sos świetnie nada się zarówno do gołąbków jak i pulpetów
mięsnych.

Składniki:1/2 l
bulionu1 szkl
pomidorów z puszki (zmiksowane)2 łyżki
śmietany2 płaskie łyżki
mąki pszennej1 łyżeczka
masłasól i
pieprzWykonanie:
Bulion,
masło i
pomidory zagotować.Do
śmietany dodać odrobinę
soli i dobrze rozmieszać,następnie zahartować
śmietanę ( do
śmietany dodajemy po troszkę gorącego
bulionu i dokładnie mieszamy,postępujemy tak aż
śmietana będzie dobrze ciepła,wówczas gdy dodamy ją do
bulionu nie zwarzy się )Tak przygotowaną
śmietanę dodajemy do
bulionu.
Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie do uzyskania gładkiej i dość rzadkiej konsystencji a następnie dodajemy do sosu,dokładnie mieszamy.Całość zagotowujemy,doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.Można dodać do sosu odrobinę
bazylii lub
koperku.Podawać z gołąbkami lub pulpecikami.piątek, 29 listopada 2013, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter