« Kurczak z chili i fetąZapiekanka z pomidorów i ... »Bardzo proste, a jednocześnie wyrafinowane danieSKŁADNIKI400 g ziemniaków1 czerwona ebula125g pomidorów koktaliowych najlepiej kkolorowe8 krewetek bez głowy i powłokichilisól, pieprzolejWYKONANIEZiemniaki umyć i gotować ok 20 min. w osolonej wodzie. Następnie odcedzić , obrać i ostudzić. Cebulę pokroić w piórka, pomidory na ćwiartki. Krewetki oczyścić i obsmażyć na oleju ok. 2 minuty z każdej strony. Ołożyć do miseczki , na świeżym oleku smażyć połowki ziemniaków i cebulę ok 5 min. Dodać pomidory i smażyć jeszcze minutę. wszystko połączyć z krewetkami , doprawić do smaku.SMACZNEGOśroda, 08 stycznia 2014, pozytywna45poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »SMACZNEGOReklama w internecieTrackBack