Wykonanie
To moje kombinacje z filetem, z
indyka. Wyszło całkiem smaczne

SKŁADNIKIjeden filet z
piersi indyczej ok 2 kg , można mniejgarśś
śliwek suszonych2 kwaśne
jabłkasos sojowyprzyprawa do
indyka,
mąkajedna
papryka -czerwonaWYKONANIE
Indyka kroimy w plastry, grubsze, polewamy
sosem sojowym i połową
przyprawy do
indyka mieszamy i zostawiamy na dobę w lodówce.Na drugi dzień obtaczamy plastry
indyka w
mące i obsmażamy na gorącym
oleju, wkładamy do szerokiego naczynia do duszenia, podlewamy
wodą, tak ok 2 szklanki. Dusimy ok 20 min. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę
paprykę
Dusimy jescze 10 minut następnie dodajemy
śliwki i
jabłka pokrojone w ósemki . Od tego momentu dusimy pod przykryciem jeszz z 15 min > sprawdzamy czy
mięso jest miękkie i soczyste.

Sos, który wytworzy sie w trakcie pieczenia jest
winny , idelany do
indykaSMACZNEGO