Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Lekki deser
serowy nadziany ...Kosz od BakaDOr - moja ... »Dziś zapraszam Was na zapiekaną
bagietkę nadzianą
serem białym typu śródziemnomorskiego w zalewie olejowej z
suszonymi pomidorami. Jest to idealna propozycja na sycący obiad lub kolację. Wykonanie takiego dania nie sprawia kłopotów, zajmuje góra pół godziny.
Bagietka jest pełna smaku i aromatu, zadowoli gusta nie jednej osoby. Tak chrupiącej bułeczce ze wspaniałym zapiekanym nadzieniem naprawdę ciężko się oprzeć. Spróbujcie, zapraszam.

... pyszna zapiekana
bagietka nadziana
aromatycznym serem - idealna propozycja na sycący obiad lub kolację

... wspaniała, chrupiąca
bagietka z sycącym nadzieniemSkładniki:1 całe
jajkoduża szczypta
bazylii1 opakowanie
sera białego typu śródziemnomorskiego w zalewie olejowej z
suszonymi pomidorami Apetina "SNACK PACK in oil" 100g
szczypiorek1 1/2 łyżki
mleka1
pieczarka1 duża
bagietkaPrzygotowanie:Najpierw przygotowujemy
bagietkę - wydrążamy z niej środek, tworząc "łódkę", którą później napełnimy nadzieniem (uwaga! nie należy wydrążać
bagietki zbyt mocno, by nie przebić skórki).Do miseczki wbijamy jedno całe
jajko, rozbijamy je widelcem. Następnie dodajemy opakowanie
sera białego typu śródziemnomorskiego w zalewie olejowej z
suszonymi pomidorami Apetina "SNACK PACK in oil" (dodajemy
ser wraz z zalewą).
Ser lekko rozgniatamy widelcem, mieszając z rozbełtanym
jajkiem.
Pieczarkę myjemy i obieramy, usuwając ogonek. Tniemy ją na większą kostkę i dodajemy do masy
serowo - jajecznej.
Szczypiorek siekamy - około 1 łyżki stołowej i łączymy z masą.Na koniec dodajemy
mleko, znów mieszamy całą masę.Masę wlewamy ostrożnie do
bagietki. Wierzch posypujemy obficie
bazylią.Tak przygotowaną
bagietkę układamy na blasze i wkładamy do nagrzanego do 185 stopni piekarnika na 20-25 minut (do ścięcia masy).Po wyjęciu z piekarnika studzimy chwilę i podajemy.

... etapy przygotowań - 1. wydrążenie
bagietki 2. napełnienie masą przed pieczeniem*przepis i pomysł własnySmacznegośroda, 10 czerwca 2015, matleenpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
Daktylowe trufelki z ...Black
banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...
Waniliowo-
jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!


Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i
wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt:
[email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:

Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog