Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Różowy deser z kawałeczkami ...
Jagodowe śniadanie »
Truskawkowo-
jabłkowy dodatek deserowy powstał, gdy domownikom znudziły się standardowe dodatki do naleśników. Jego wykorzystanie zależy od naszej wyobraźni. Mus można jeść samodzielnie, z deserami czy naleśnikami. Zdrowo i smacznie...

Można go podawać z naleśnikami, deserami,... albo po prostu jeść łyżeczką. Osobiście preferuję tę ostatnią opcję :)Składniki:3 szklanki
truskawek mrożonych2 duże
jabłkasok z 1/2
cytryny1/3 szklanki
wodyopcjonalnie
cukier do smakuPrzygotowanie:
Jabłka myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka z grubym dnem. Polewamy
sokiem z cytryny. Dolewamy
wodę. Mieszamy, aby nie przypalić
jabłek. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy moc palnika i dusimy około 10 minut. Następnie przekładamy do blendera, dorzucamy nasze
truskawki i miksujemy na jednolity mus.Jeśli lubimy słodsze musy dodajemy
cukier do smaku.Smacznegopiątek, 06 marca 2015, matleenpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
Daktylowe trufelki z ...Black
banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...
Waniliowo-
jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!


Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i
wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt:
[email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:

Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog