ßßß Cookit - przepis na Jabłka pod kruszonką

Jabłka pod kruszonką

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Sos czosnkowy
Walentynkowe pierniczki »
Najpiękniejszym komplementem jest dla mnie uśmiech na twarzy bliskiej mi osoby, która z tak wielkim smakiem zajada nawet najprostsze moje danie. Bo przyznajmy szczerze - nie piekę i nie gotuję dla siebie, tylko dla nich.
Dziś prezentuję Wam szybki przepis na jabłka pod kruszonką. Zapiekane jabłuszka w cynamonie i rozpływająca się w ustach delikatna kruszonka, były idealnym połączeniem i dopełnieniem wspaniałego rodzinnego wieczoru.
Świeżo wyjęte foremki z piekarnika i ten wspaniały zapach unoszący się w kuchni...
Składniki:
2 jabłka
3/4 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżki masła + 1/2 łyżeczki do wysmarowania foremek
1 łyżka cukru brązowego
2 łyżki mąki pszennej
Przygotowanie:
Do wysmarowanych masłem foremek wkładamy pokrojone w kostki jabłka. Następnie posypujemy jabłka cynamonem i cukrem waniliowym. W misce przygotowujemy kruszonkę. Wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy miękkie masło. Łączymy ręką. Kruszonką posypujemy wierzch każdej foremki. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy 20 minut.
Jemy lekko ciepłe. Same lub z ulubionymi dodatkami np. z gałką loda.
Smacznego
poniedziałek, 02 lutego 2015, matleen
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Ostatnie wpisy
Daktylowe trufelki z ...
Black banana cake. Czarne ...
Podsmażane tortille z ...
Waniliowo-jagodowy deser ...
Jakość, smak i zdrowie. ...
Deser w rustykalnym stylu. ...
Ręcznie robione, z pasją ...
10 szybkich przepisów na ...
Piernikowa chmurka z karobową ...
KONKURS URODZINOWY! Proste ...
KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszki
Prawa autorskie
Treści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.
Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracy
Będzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.
Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:
Zapraszam na Instagram
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.
Pisz blog
Źródło:http://slodkieokruszki.blox.pl/2015/02/Jablka-pod-kruszonka.html