ßßß
Składniki:3 czubate łyżki jogurtu typu greckiego1 1/2 mąki pszennej + do podsypania1 łyżka białego wina (lub innego alkoholu)3 łyżeczki cukru kryształszczypta soli2 żółtka2 łyżeczki cukru waniliowego1 łyżeczka cukru brązowegoolej do smażeniaPrzepis:Wszystkie składniki połączyć w misce najpierw drewnianą łyżką, potem wyrobić ręką. Wyrabiamy ciasto aż zacznie się odklejać od rąk (ewentualnie dosypać odrobinę mąki pszennej). Odstawiamy ciasto do lodówki na około 1 godzinę. Wyjmujemy i wałkujemy cienki placek. Kroimy długie paski, które potem dzielimy na mniejsze. Robimy w każdym prostokącie nacięcie i przeciągamy przez nie jeden z końców ciasta formując kształt faworka. Wrzucamy na gorący olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Wyciągamy, odsączamy nadmiar tłuszczu. Układamy na paterze, posypujemy cukrem pudrem.Smacznegośroda, 11 lutego 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog