ßßß
Składniki:2 łyżki kawy zbożowej600 ml mleka1 żółtko (białko zamroźcie do wykorzystania przy innych przepisach)2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennej1 1/2 łyżeczki masła3 łyżki cukru (lub mniej, według upodobań)pół tabliczki gorzkiej lub mlecznej czekolady (na serduszka)Przygotowanie:Odlewamy około 3/4 szklanki mleka, mieszamy z mąką ziemniaczaną i pszenną oraz żółtkiem. Pozostałe mleko z cukrem i masłem gotujemy w garnku z grubym dnem. Do gotującego się mleka wsypujemy kawę zbożową. Mieszamy. Następnie wlewamy mleko z mąką, cały czas mieszając. Mieszamy aż masa nabierze konsystencji budyniu. Podajemy. Na wierzch układamy czekoladowe serduszka.Przygotowanie serduszek:Rozpuszczamy czekoladę. I sposób: Wlewamy do małych foremek w kształcie serca i wstawiamy do lodówki. II sposób: wylewamy na folię aluminiową. Masę wstawiamy do lodówki. Gdy stwardnieje wycinamy kształty.Smacznegowtorek, 03 lutego 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog