Wykonanie
Czasem po prostu nie ma się czasu lub zwyczajnie ochoty, aby stać w kuchni. Jednak nasz organizm domaga się czegoś słodkiego. Wówczas najlepszym pomysłem jest szybki deser. A że pomysłów na deser w mojej głowie jest zawsze mnóstwo, przedstawiam Wam kolejny - malinowa chmurka. Skąd ta nazwa? Po prostu skojarzenie i reakcja rodziny - "Ale delikatne, niczym chmurka".

Składniki:jedna
galaretka o smaku
malinowym1 szklanka
wody3-4
biszkoptykilka
rodzynekszklanka
jogurtu naturalnegobrzoskwinia (z puszki)3 kostki
gorzkiej czekolady do posypaniaPrzygotowanie:
Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej
wody. Przygotowujemy szklanki lub pucharki. Do każdej szklanki dajemy rozkruszonego na większe części
biszkopta oraz po kilka
rodzynek. Gdy
galaretka przestygnie dodajemy do niej 3 łyżki
jogurtu naturalnego, mieszamy. Następnie tak powstałą masę przelewamy do szklanek. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę do stężenia. Do pozostałej części
jogurtu naturalnego dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę
brzoskwinię. Mieszamy.
Jogurt nakładamy do każdej szklanki. Posypujemy całość startą na tarce
gorzką czekoladą.Smacznego