ßßß
Tę sałatkę zrobiłam pierwszy raz w ubiegłym roku i posmakowała mi na tyle że postanowiłam się nią z Wami podzielić tym bardziej że sezon na szparagi trwa:). Przepis wypatrzyłam na tej stronie gdzie autorka zrobiła z niej sałatkę warstwową, ja z braku stosownego naczynia z tego zrezygnowałam i też było pysznie aczkolwiek może mniej efektownie.Składnikipęczek zielonych szparagów2 duże pomidory4 jajkapuszka kukurydzy2 łyżki jogurtu1 łyżka majonezusól, pieprzWykonanieSzparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, wrzucić na gotującą sie wodę, gotować ok. 4 minut, odcedzić i zahartować zimną wodą najlepiej z lodem. Pkroić je na 1 cm kawałki, kilka główek odłożyć do dekoracji. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę wraz pomidorami. Kukurydzę odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić, odstawić do lodówki aby się przegryzła.