Wykonanie



Świetne na przekąskę,na imprezkę i pyszne, szybkie bo ciasto nie musi wyrastać. Nadzienie ślimaczków to to co lubicie i co macie w lodówce. Przepis znalazłam TUTAJ troszeczkę zrobiłam go po swojemu.Składniki125g
mąki pszennej i 125g
mąki orkiszowejpół szklanki
śmietany 18%25g świeżych
drożdży1 łyżka
cukru120g
masła, miękkiegoNadzienie2-3 łyżki
keczupu6 plastrów
żółtego sera4 plastry
szynki8-10
oliwek7
suszonych pomidorów, pół
cebuliWykonanieMoja
śmietana była rzadka więc ją trochę podgrzałam i ze składników na ciasto zagniotłam ciasto a właściwie zrobił to za mnie thermomix. Następnie ciasto należy rozwałkować na 2 prostokąty, posmarować
keczupem i wyłożyć dodatki (ja
ser i
szynkę pokroiłam na paski) po czy zwinąć jak roladę i pokroić na 1-2 cm kawałki, wyłożyć na papier do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku około 15- 20 min.