ßßß
Bananowe muffinki z borówkamiBanana muffins with blueberriesSKŁADNIKI:2 łyżki siemienia lnianego5 łyżek wody2 szklanki mąki pszennej1 łyżeczka sody oczyszczonej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki cukru trzcinowego1 duży lub 2 małe banany (ok. 200g)1/2 szklanki wody/mleka roślinnego1/3 szklanki oleju kokosowego/rzepakowegoborówki*WYKONANIA:Siemię lniane zalewamy wodą i odstawiamy na 2-3 minuty. Do miski wsypujemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia i cukier, mieszamy. Banany rozgniatamy i dorzucamy je do miski. Dodajemy wodę, olej i flaxegg (siemię lnianę+wodę), dokładnie mieszamy. Przelewamy ciasto do foremek, do każdej wkładamy 3-4 borówki i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.*jeśli chodzi o borówki, najlepiej dać 3 na muffinkę, bo jeśli damy za dużo to istnieje ryzyko, że muffinki nie wyrosną tak jak powinny