Wykonanie
Jeśli nie macie pomysłu na szybki i smaczny obiad - nadchodzę z odsieczą i życzę smacznego ;)

Pieczony
batat i
marchewka z
czerwoną fasolą i
pietruszkąBaked sweet potato and carrots with red beans and parsleySKŁADNIKI:1 łyżka
oleju kokosowego1 łyżeczka
przyprawy curryszczypta
chilli1
batat (ok. 250 g)3
marchewki5 łyżek
czerwonej fasoli konserwowej (opłukanej)
natka pietruszkicytrynaWYKONANIE:
Marchewki obieramy i kroimy w paski,
batata myjemy i kroimy w małe, dość cienkie kawałki. Układamy je na papierze do pieczenia i smarujemy pędzelkiem mieszanką
oleju z
curry i
chilli. Pieczemy około 20-30 minut w 200 stopniach. Całość podajemy z
czerwoną fasolką, posiekaną
pietruszką i skrapiamy
cytryną.


***Nie wierzę, że znowu to zrobiłam. Znowu przegapiłam rocznicę bloga. Shame on me, powinnam się pod ziemię zapaść..A tak na
serio, to trochę abstrakcyjne mi się to wydaje, że już 2 lata poświęciłam temu miejscu. Kiedyś były to tylko śniadanka, teraz bardziej stawiam na różnorodność i fotografię. I doszedł weganizm. Ja, która się zarzekała, że nigdy z
nabiału nie zrezygnuję.. nieźle, nieźle.Czasem się zastanawiam, na ile ludzie korzystają z moich przepisów. Na ile rzeczywiście jestem przysłowiową inspiracją. Ile osób po cichu czyta mojego bloga.Ale nie, nie zrezygnuję z tego, bo właśnie dzięki temu nic nieznaczącemu blożkowi poznałam genialnych ludzi.Na koniec standardowo - dziękuję, że ktoś jeszcze tu zagląda. I zaglądajcie dalej, żeby
fejm mi nie spadł! ;)