Składniki (dressing):garść suszonych śliwekgarść orzechów laskowych2 łyżki oliwy z oliwek3 łyżki wodyszczypta oreganoSkładniki (sałatka):15 krewetek tygrysich1 łyżka oliwy z oliweksok z limonkipół opakowania mieszanki sałat z rukolą1 pomidorgarść kukurydzy z puszkigarść suszonej żurawinypieprz i sólPrzygotowanie:1. Krewetki obrać i podsmażyć na oliwie z dodatkiem soku z limonki i oregano.2. Zmiksować składniki na dressing na gładką masę.3. Dressing odstawić do lodówki na 10 minut.4. Pokroić pomidor na mniejsze kawałki.5. Wymieszać sałatę z kawałkami pomidora, kukurydzą, żurawiną i dressingiem.6. Dodać sól i pieprz do smaku oraz krewetki.ENGLISH:Ingredients (dressing):1 handful of dried plums1 handful of hazelnuts2 tbsp olive oil3 tbsp watera pinch of oreganoIngredients (salad):15 tiger prawns1 tbsp olive oillime juice1/2 packet of salad mix with rucola1 tomato1 handful of canned corn1 handful of dried cranberriesa pinch of pepper and saltInstructions:1. Peel and stir-fry the prawns using olive oil, and adding lime juice and oregano.2. Add all the ingredients for dressing to the mixer and blend them well.3. Keep the dressing in the fridge for 10 minutes.4. Chop the tomato.5. Mix the salad with chopped tomato, corn, cranberries and dressing.6. Add salt and pepper as well as prawns.