Wykonanie
Składniki na ciasto:1 szklanka
mąki pszennej100g
masła1
jajkosólSkładniki na farsz:4 duże
cebule1 duża
czerwona cebula2
jajka100 g
boczku100 g
sera długodojrzewającego
BURSZTUNłyżeczka
szałwiisól pieprzCiasto:
Mąkę przesiać, posiekać z
masłem dodać
sól i
jajko. Zagnieść ciasto, uformować kule, owinąć folią spożywczą następnie odstawić do lodówki na 40 minut.Ciasto wyłożyć na blaszkę, uformować brzegi. Nakłuć widelcem spód ciasta. Piec w piekarniku ok 15 minut w temperaturze 180 ° C.Farsz:
Cebule okroić w piórka,
boczek w kostkę. Dusić na patelni ok 25 minut aż
cebula zmięknie, jeśli wcześnie
cebula zaczyna brązowieć dodać łyżkę
wody. Do
cebulo dodać dwa rozkłócone
jajka,
starty ser,
szałwię,
sól i
pieprz do smaku starannie wymieszać.Farsz wyłożyć na ciasto, piec w piekarniku rozgrzanym do 180 ° C przez ok 25 minut.