Skład:mięso mielone-30 dagziemniaki-6-7 sztcebula-1 małaczosnek-4 ząbkisól, pieprzser żółty-10 dagMasło Lekko Solone LURPAKserek:Ser biały (Bieluch)- 2 opakczosnek-4 ząbkiogórek-1 małyNa początek myjemy ziemniaki w łupinach, kroimy je na pół i gotujemy do momentu, aż będą miękkie.W tym czasie na patelni przysmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, następnie dodajemy mięso mielone i doprawiamy solą i pieprzem.Gdy ziemniaki są już gotowe, odlewamy wodę, czekamy aż ostygną i wydrążamy łyżeczką wnękę, którą faszerujemy mięsem.Nasze ziemniaczki wkładamy do brytfanki i nakładamy na nie po łyżeczce masła lekko solonego Lurpak i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni.Po 15 min nakładamy na ziemniaki starty żółty ser i pieczemy do momentu rozpuszczenia się sera.Podczas pieczenia przygotowujemy srek do którego dodajemy zmiażdzony czosnek i tarty ogórek, sól oraz pieprz.B on appétit :)