ßßß
Ciasto:-1 litr mleka-3 jajka- mąka (osobiście daje "na oko", tak aby ciasto miało konsystencje śmietany)- sól- pół szklanki olejuFarsz:- 0,5 kg kapusty- 0,5 kg pieczarek- 2 duże cebule- sól, pieprz- odrobinę olejuCiasto : Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka i miksujemy, dodajemy mąkę aż ciasto będzie dosyć gęste, wsypujemy szczypte soli. Miksujemy do momentu aż będzie gładkie. Wlewamy olej i delikatnie mieszamy.Na rozgrzaną patelnie wlewamy ciasto.Farsz: podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy będzie złotka dodajemy pokrojone pieczarki ( mogą być w kostkę starte na tarce o grubszych oczkach lub jak kto woli). Gdy pieczarki puszczą wodę dodajemy kapustę. Dusimy do momentu aż zmięknie, a woda wyparuje Przyprawiamy.Na koniec nakładamy farsz na naleśnika i zawijamy, panierujemy w jajku i bułce tartej.