ßßß
Cookit - przepis na Bezglutenowe muffinki z bananami i olejem kokosowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Bezglutenowe muffinki z bananami i olejem kokosowym
Składniki
Mąka
Mleko sojowe
Olej
Kokos
Soda oczyszczona
Proszek do pieczenia
Banan
Rodzynki
Orzech włoski
Wanilia
Płatki migdałowe
Wykonanie
1,5 szklanki
mąki
(przemieszalam gryczana i ryżowa)1/3 szklani
mleka sojowego
1/3 szklanki
oleju
kokosowego
1 jako1/2 łyzekczki
sody
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
2
banany
1/3 szklanki ksytiolugarść
rodzynek
garść
orzechów włoskich
1 łyżeczka ekstraktu
waniliowego
płatki migdałowe
do ppsypaniaPrzygotować 2 miski. Do pierwszej wrzucamy składniki suche
mąke
,
proszek do pieczenia
,
sodę
,
rodzynki
,
orzechy
i ksytiol. W drugiej mieszamy
olej
kokosowy
,
jajko
, roztrzepane widelcem
banany
, ekstrakt
waniliowy
i
mleko sojowe
. Następnie łączymy suche składniki z mikrymi. Ciasto powinno być konsystencji gęstej
śmietany
. Mase przelewamy do papilotek i posypujemy
płatkami
migdałowymi. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Enjoy :)
Źródło:
http://modnegotowanie.blogspot.com/2014/05/bezglutenowe-muffinki-z-bananami-i.html
Przepisy powiązane
Bananowe ciasteczka z orzechami
Bananowe ciasteczka z orzechami
Bananowe ciasteczka z orzechami
Bananowe ciasteczka z orzechami
Bananowe ciasteczka z orzechami
Składniki powiązane (0)