ßßß Cookit - przepis na Schab w galarecie.

Schab w galarecie.

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1kg schabu bez kości,
3 marchwie,
1 pietruszka,
kawałek selera,
por,
sól, pieprz, magii.,
żelatyna.
Przygotowanie:
Ugotować ok 2,5l rosołu razem ze schabem. Od zagotowania, gotować na bardzo wolnym ogniu ok.1h20min. Mięso wyjąć i pokroić na plastry. Rosół przelać przez sito i dodać żelatynę ( ja dodaję żelatynę na ciut mniej wywaru niż podają na opakowaniu). Schab rozłożyć na głębszych półmiskach, dodać po kawałku jajka, marchwi i pietruszki. Można dodać własną dekorację. Zalać wywarem, odstawić do sotygnięcia. Po ostygnięciu włożyć do lodówki do stężenia.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2013/12/schab-w-galarecie.html