Wykonanie
Składniki: ( 24sztuki - takich jak na zdjęciu. 15sztuk - takich jak na filmiku)Ciasto:300g
mąki pszennej tortowej,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,180ml
oleju lub 250 g rozpuszczonego i ostudzonego
masła,250g
cukru,4
jajka,4 łyżki
mleka,2 i 1/2 łyżeczki
kakao.Dodatkowo:1
budyń waniliowy lub
śmietankowy z
cukrem.400ml
mleka,
cukier puder.Przygotowanie:
Budyń ugotować na 400ml
mleka. Całkowicie ostudzić.Ciasto: Składniki suche wymieszać razem. Składniki mokre roztrzepać widelcem. Składniki suche wymieszać ze składnikami mokrymi. Mieszać do momentu aż nie będzie grudek. Na dno foremki nałożyć po trochu ciasta, tak by przykryło spód. Następnie położyć po łyżeczce budyniu i przykryć drugą warstwą ciasta. Piec 20min. w 180 stopniach C. Po wyjęciu i ostygnięciu posypać
cukrem pudrem.
Smacznego!!!