Wykonanie
Wróciłam do domu. Na Święta. Okazało się, że doskonale pamiętam, w której dokładnie szufladzie znajdę sztućce, w której szafce
kubki i miseczki, gdzie schowane są
płatki owsiane,
miód,
orzechy laskowe. Więc, jakbym tu była wczoraj i wcale nie wyjeżdżała, odnajduję się doskonale w domowej kuchni, parzę
kawę, przygotowuję śniadanie. Proste, szybkie, a zarazem jakie smaczne. Czyli takie moje ulubione.
Przepis (jedna porcja):4 łyżki
płatków owsianych Halina200g
jogurtu naturalnego2 garści
orzechów laskowych2 łyżki
syropu orzechowego2 łyżki (płynnego)
mioduOrzechy laskowe drobno posiekać. Przygotować wysoką szklankę (ewentualnie pucharek). Nakładać warstwami; Połowę posiekanych
orzechów, trzy łyżki
płatków owsianych, łyżka
miodu, łyżka
syropu orzechowego,
jogurt naturalny, pozostałe
orzechy i
płatki owsiane, ponownie łyżkę
miodu i
syropu.