Wykonanie
Dzisiaj kolejny pomysł na przygotowanie pożywnej lecz lekkiej, zdrowej przekąski. Z powodzeniem może stanowić jeden z posiłków, przeważnie jest to moje drugie śniadanie. Uwielbiam!Poprzednio była wersja truskawkowa, a dzisiaj malinowa. Wszystkie informacje o właściwościach takiego dania są adekwatne do wersji truskawkowej.Składniki:
jogurt naturalnypłatki owsianeotręby owsiane
Syrop malina z
miodem ETERNO
malinyPrzyrządzanie:
Jogurt posypać
płatkami owsianymi (może być naturalne
musli owsiane). Dodać
otręby owsiane, które zawierają bardzo dużo błonnika i działają zbawiennie na nasz układ pokarmowy.
Otręby posiadają również możliwość pochłaniania niewielkich ilości kalorii, dzięki
czemu tym bardziej możemy pozwolić sobie na dodanie
syropu. Polać
syropem - dla mnie jest to podstawowy dodatek, bo dodaje aksamitnej
słodyczy i podkreśla smak
malin . Posypać świeżymi
malinami. I już gotowe!