Wykonanie
Owsianka z dodatkami które uwielbiam. Kwaśne, mrożone
maliny z ogródka, słodka
biała czekolada,
jogurt naturalny i
orzechy laskowe. Owa owsianka jest jedną z moich ulubionych. Śniadanie, które napełnia energią i entuzjazmem.
- 5 łyżek
płatków owsianych- łyżka
otrębów owsianych- szklanka, lub więcej
wody- mały
jogurt naturalny- garstka
malin- garstka
musli (ja użyłam Crunchy)- kilka
orzechów laskowych- 2 kostki
białej czekolady-
miód (opcjonalnie)Sposób przygotowania:Do garnuszka wsypujemy
płatki i
otręby, zalewamy
wodą i gotujemy przez ok. 10-15 minut, by
płatki napęczniały. Następnie przelewamy je do miski, dodajemy
jogurt, mieszamy.Dodajemy
maliny,
musli,
orzechy laskowe,
miód. Na koniec trzemy na najmniejszym oczku tarki
białą czekoladę.
Smacznego!