Wykonanie
Dzisiaj szybko, szybko, szybko! Torba spakowana, dobry humor jakoś tak od rana dopisuje, więc
mogę wychodzić! Dzień będzie długi, nawet bardzo, ale miejmy nadzieję, że mimo wszystko pozytywny! Zanim jednak wyjdę z domu mam dla Was jeszcze przepis! Jeśli lubicie
awokado to na pewno polubicie tę pastę! Kremowa i gładka.
Maślana wręcz.
Czosnkowo-musztardowa. Dobrze doprawiona
solą i
pieprzem, dodatkowo jeszcze wzbogacona aromatem
cytryny. Ta pasta idealnie sprawdza się do porannych kanapek/tostów/grzanek, możecie również dodać ją do
makaronu lub
mięsa na obiad. A wieczorem idealnie sprawdzi się jako dip do marchewkowych/selerowych frytek lub nachos'ów! Dobrze smakuje o każdej
porze!
Przepis (na jeden słoiczek):2 dojrzałe
awokado5 łyżek
oliwy z oliwek*3 ząbki
czosnku1 łyżka
musztardysok wyciśnięty z 1
cytryny1 łyżeczka startej
skórki z cytrynypieprz,
sól (do smaku)*EV + u mnie: domowa
czosnkowo-bazyliowa
Awokado obrać, pozbawić pestki. Wrzucić do miski. Ząbki
czosnku obrać i dorzucić do
awokado. Dodać
oliwę z oliwek,
musztardę, sok i
skórkę z cytryny,
sól,
pieprz. Zblendować, na gładką masę. Gotową pastę przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce. Idealnie pasuje do kanapek/grzanek,
mięsa,
makaronu.