Wykonanie
Czasem u każdego pojawia się ochota na kanapkę. Jednak co zrobić, jeśli kupny
serek już nie wystarcza, a
wędlina i
ser żółty się nudzą? Jak urozmaicić tę "zwykłą kanapkę", jak dodać jej smaku i koloru? Jest na to pewien sposób, bardzo smaczny i szybko w wykonaniu! Otóż pasta kanapkowa. Moja propozycja to pasta na bazie
białego sera i
jajek, z dodatkiem
rzodkiewki,
zielonej cebulki i
rzeżuchy. Macie ochotę?
Przepis: Pasta
serowo-jajeczna250g
sera białego chudego4
jajka (ugotowane na twardo)4 łyżki
jogurtu naturalnego1 kiść
rzodkiewekrzeżuchazielona cebulkapieprz ziołowyzielona czubryca
Ser biały rozdrobnić widelcem, dodać
jogurt naturalny i wymieszać.
Jajka (ugotowane na twardo) obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę.
Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce.
Zieloną cebulkę i
rzeżuchę posiekać. Wszystkie składniki, czyli pokrojone
jajka,
rzodkiewki,
cebulką i
rzeżuchę dodać do
sera białego. Doprawić
pieprzem i czubrycą, wedle uznania. Wymieszać. Podawać do kanapek.