Wykonanie
Witam WszystkichW powietrzu już czuję zapach lata, me oczy cieszy przyroda tętniąca życiem, a słońce gładzi po policzku podczas porannego spacerudo piekarni. Piekarnia mieszcząca się w jednej z kamienic na rynku,co pamięta jeszcze dawne czasy ma swój urok. Pomimo zmian jakie przyniósł bieg czasu, kamienica stoi, a jej
mury po raz kolejny cieszą się nagrzewającym je słońcem. Wracam do domu, i nadchodzi i czas śniadania, dlatego dzisiaj zrobimy
pastę jajeczną. Pastę zrobimy z
jajek od kur, którym jest dane cieszyć się tym słońcem i nadchodzącym latem.Potrzebne składniki:

Składniki na pastę dla dwóch osób2
jajka1 łyżka
jogurtu naturalnegorzeżuchapieprzmieszanka przyprawJajka najlepiej z wolnego wybiegu gotujemy na twardo.
Jajka obieramy ze skorupki i szatkujemy w kostkę.

Dodajemy garść świeżej
rzeżuchy, mieszamy i dodajemy łyżkę
jogurtu naturalnego. Ponownie mieszamy i doprawiamy. Do gotowej pasty potrzeba nam jeszcze tylko naszego ulubionego
pieczywa i możemy zajadać.